La sediul CSCBAS a avut loc astăzi, în format hibrid, evenimentul de lansare a  Proiectului ADER 21.1.1 – ”Cercetări privind capacitatea instituţională a parteneriatului public privat de a participa activ la performarea agriculturii în plan randamental, economic, social şi de mediu”.

Proiectul de cercetare, finanțat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, este coordonat de Centrul de Studii și Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică ”Acad. David Davidescu” (director: prof. univ. dr. Gabriel Popescu) în parteneriat cu Institutul Național de Cercetări Economice ”Costin C. Kirițescu”, Academia de Studii Economice și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea.

Societatea prezentă care se află la interferența dintre societatea de tip industrial și cea bazată pe cunoaștere este condiționată, din punct de vedere economic, atât de resurse, cât și de progres. Resursele oferă garanția funcționării, pe când progresul asigură creșterea performanțelor. În competiția din piața concurențială, șansele deținătorilor de progres sunt mult mai mari decât cele ale producătorilor de resurse. Astfel, sunt șanse tot mai evidente pe măsura ce societatea devine din ce în mai performantă.

În societatea cunoașterii, care în pași repezi urmează celei de tip industrial, performanțele în creșterea economică sunt susținute de investiții și inovații. Promovarea investițiilor și inovațiilor (ca factori de progres) se face prin intermediul informațiilor noi, generatoare de valoare adăugată (IGVA), care dobândesc, în societatea cunoașterii, calitatea de bun economic și, ca orice bun economic, se manifestă pe o piață specifică, piața transferului de cunoaștere (PTC).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *