Institutul Naţional de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu”

Centrul de Studii și Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică  „Acad. David Davidescu” 

organizează

CONFERINŢA  ȘTIINȚIFICĂ, CU PARTICIPARE INTERNAŢIONALĂ 

dedicată 

Zilei Mondiale a Alimentației

16 octombrie 2019 

cu tema ”Activități științifice ecoinovative pentru alimentație sănătoasă și foamete zero”

  

Invitaţie – Program

 

Casa Academiei Române, Aripa de Vest, etajul 7,

Sala de Conferințe „Prof. Univ. Dr. Gh. K. Constantinescu”

Calea 13 Septembrie nr. 13

B u c u r e ş t i

Domnului / Doamnei  ___________________________

 

Centrul de Studii şi Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică „Acad. David Davidescu” – C.S.C.B.A. vă invită să ne onorați cu participarea dumneavoastră la această Conferinţă științifică, cu participare internaţională. Evenimentul științific se desfășoară conform Programului alăturat, în ziua de miercuri 16 octombrie 2019,  între orele 1000 – 1400 :

 

1000 – 1030  Mesaje de salut:

  • Prof. univ Dr. Luminița CHIVU – Director General, Institutul Naţional de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu”
  • C. S.I Dr. Sabin MUSCALU – Directorul Centrului de Economia Industriei și Serviciilor
  • Prof. univ. Dr. Gabriel PREDOI – Decanul facultății de Medicină Veterinară București
  • Prof. univ Dr. Valeriu TABĂRĂ – Președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Șișești”
  • Prof. univ. Dr. Gheorghe ZAMAN – Directorul Institutului de Economie Națională
  • Prof. univ. Dr. Vladimir RAHMANIN – Director Regional al Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru Europa și Asia Centrală

1030-1330Referate știntifice:

1.     Prof. univ. Dr. Alexandru T. BOGDAN, C.S.I Dr. George Florea TOBĂ, C.S. III Amalia STRĂTEANU – Rolul C.S.C.B.A.S. în explorarea și promovarea de concepte și paradigme despre Bio-Eco-Economie în noul context integrat prin puterea verde agroalimentară;
2.     Conf. univ. Dr. Costel DATCU – Strategii de asigurare a necesarului de alimente;
3.     C.S. Drd. Laurențiu CIORNEI – Fructele de pădure: beneficii și proprietăți;
4.     C.S. III Dr. Edith Mihaela DOBRESCU – Stilul de viață. Conexiuni pentru diminuarea pierderilor alimentare;
5.     C.S. I Dr. Cristina GÂRLEA – Siguranța alimentară – componentă a Strategiei Naționale Anticriză;
6.     Prof. univ. Dr. Romulus GRUIA, C.S. I Dr. Liviu GACEU, cercetători asociați CSCBAS – Eco-Biotehnologia și aplicațiile sale în Alimentație;
7.     C.S. III Dr. Otilia MANTA – Incluziunea socială și financiară în spațiul rural prin intermediul fermelor de familie – element fundamental în asigurarea securității alimentare și dezvoltarea durabilă a spațiului rural;
8.     C.S. II Dr. ing. M. Th. PARASCHIVESCU; C.S.I Dr. George Florea TOBĂ; C.S.II Marcel PARASCHIVESCU – Rolul biodiversităţii din zoocultură în securitatea alimentară a Omenirii;
9.     Prof. univ. Dr. Camelia PETRESCU – Impactul alimentelor falsificate asupra stării de sănătate a populației;
10.  Prof. univ. Dr. Gabriela SABĂU, prof. univ. Dr. Emilian M. DOBRESCU, – Paradigme actuale ale sistemului alimentar global. 

1330-1400Concluzii

COMITETUL ȘTIINŢIFIC AL CONFERINȚEI INTERNAȚIONALE

  1. Prof. univ. Dr. Alexandru T. BOGDAN, m. c. al Academiei  RomâneC.S.C.B.A.S. „Acad. David Davidescu”
  2. Prof. univ. Dr. Emilian M. DOBRESCU, director interimarC.S.C.B.A.S. „Acad. David Davidescu”
  3. C. S. II Dr. Marcel Th. PARASCHIVESCUC.S.C.B.A.S. „Acad. David Davidescu”
  4. Prof. univ. Dr. Gabriela SABĂU School of Science and the Environment, Memorial University, Grenfell Campus, Canada
  5. C. S. I Dr. George Florea TOBĂC.S.C.B.A.S. „Acad. David Davidescu”

COMITETUL  DE  ORGANIZARE AL CONFERINȚEI

  1. C.S. Drd. Laurențiu CIORNEIC.S.C.B.A.S. „Acad. David Davidescu”
  2. Asistent I  Daniela  DOBRE – C.S.C.B.A.S. „Acad. David Davidescu”
  3. C.S. III Dr. Edith Mihaela DOBRESCU cercetător asociat – C.S.C.B.A.S. „Acad. David Davidescu
  4. C.S. III Dr. Otilia MANTA, cercetător asociat – C.S.C.B.A.S. „Acad. David Davidescu

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *