Charlie, cea mai vârstnică vidră de mare aflată în captivitate, care a împlinit recent 22 de ani, a murit luni, au anunţat ”cu inima grea” reprezentanţii acvariului californian care se mândreau cu acest animal.

Mare amator de scoici şi creveţi, Charlie a contribuit de atunci la numeroase cercetări ştiinţifice, printre acestea numărându-se un studiu efectuat de Universitatea din California pe tema percepţiei sunetelor la vidrele de mare.

Atracţia californiană cu blană a aniversat 22 de ani pe 2 martie. Un eveniment rar în rândul vidrelor de sex masculin, care „trăiesc de obicei 10-14 ani în sălbăticie, însă pot ajunge la 20 de ani sau mai mult” în captivitate, au subliniat specialiştii de la Aquarium of the Pacific.

Charlie, care a intrat în Cartea Recordurilor Guinness, era „cunoscut pentru inteligenţa şi atitudinea sa relaxată” şi „se arăta adeseori în faţa vizitatorilor în timp ce îşi lingea labele şi se relaxa”, au adăugat reprezentanţii acvariul californian. Acesta a pierdut în luna ianuarie o altă vidră de mare vârstnică, Brook, o femelă care a murit la vârsta de 21 de ani.

Sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *