În baza hotărârii Consiliului Științific din data de 06.03.2024, Centrul de Studii și Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică ”Acad. David Davidescu” a organizat Masa Rotundă cu tema ”BIODIVERSITATEA AGROSILVICĂ-DOMENIU DE CERCETARE CU MULTIPLE ABORDĂRI”. Evenimentul s-a desfășurat în data de 09.07.2024, începând cu ora 930, în sala de Conferințe „Prof. Dr. Gh. K. Constantinescu”.
În cadrul manifestării științifice au fi dezbătute aspecte din temele de cercetare ale CSCBAS pentru anul în curs.
Astfel, CS II dr. Marcel Th. Paraschivescu și CS III dr. Mariana Sandu au prezentat informații despre stadiul de materializare al temei ”Studii privind identificarea și evaluarea principalelor pierderi de biodiversitate la plante și animale (temă multianuală)”. CS II dr. Victor Petcu a prezentat lucrarea ”Creșterea agrobiodiversității prin valorificarea culturilor subutilizate”, iar doamna CS I dr. Maria Joița-Păcureanu a vorbit despre valorificatea temei ”Studii privind efectele acțiunilor restrictive ale factorilor de risc natural și antropic asupra biodiversității agrosilvice – suport al reconstrucției ecologice durabile”. CS III dr. Laurențiu Ciornei a exemplificat principalele repere ale temei de cercetare pentru 2024: ”Metode de evaluare economică a biodiversității din Delta Dunării din perspectiva serviciilor ecosistemice”.
Doamna CS I dr. Cristina Gârlea a prezentat, pe final, cât de importantă este ”Implicarea bioeconomiei în politica globală ONE HEALTH, în contextul reconstrucției ecologice și al medicinei mediului”.
Ședința a fost condusă de domnul prof. univ. dr. Gabriel Popescu, directorul Centrului de Studii și Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică ”Acad. David Davidescu”/Academia Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *