Cercetători ai Centrului de Studii și Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică ”Acad. David Davidescu” au efectuat, pe 19.07.2022, o vizită de lucru în cadrul proiectului ”Biodiversitatea genetică la cultura de floarea soarelui” – cercetări pe loturi experimentale cu hibrizi de floarea soarelui. Au fost prezenți: prof. univ. dr. Gabriel Popescu, director CSCBAS, CS I dr. Maria Joița-Păcureanu, inițiatorul proiectului și renumit cercetător în domeniul florii soarelui, CS III dr. Victor Petcu, specialist în agricultură ecologică, și CS III dr. Laurențiu Ciornei, inginer silvic.

Proiectul face parte din protocolul încheiat între Centrul de Studii și Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică ”Acad. David Davidescu” și SC Nalba din localitatea Baia (fostă Hamangia) din județul Tulcea, condusă de ing. Bălan. Alături de societatea agricolă Nalba, CSCBAS mai are colaborări de acest gen și cu alte cinci asemenea unități, situate în zone propice culturilor de floarea soarelui.

La eveniment au participat, din partea Institutului Național de Cercetări Economice ”Costin C. Kirițescu”, doamna prof. dr. Luminița Chivu, director general, și drd. ec. Mihaela Oprea.

Vizitele de lucru la loturile exeprimentale vor continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *