Pe 21 martie se sărbătorește în întreaga lume Ziua Internațională a Pădurilor, ceremonie proclamată de Organizația Națiunilor Unite în urmă cu opt ani pentru a atrage atenția asupra importanței pădurilor la nivel global.
Tema din acest an, 2020, a fost ”Pădurea și Biodiversitatea”, sub sloganul ”Prea prețioase ca să le pierdem!”, ONU subliniind importanța diversității biologice a planetei și protejarea acesteia printr-un management sustenabil al pădurilor și reîmpăduriri.
O treime din suprafața terestră a planetei este acoperită cu păduri, acestea având un rol important de protecție, dar și un rol economic și social. Pădurile stochează emisiile de dioxid de carbon și atenuează impactul încălzirii globale, sunt parte a unor ecosisteme complexe, fixează solul și filtrează aerul și apa.
La nivel global, peste un miliard de oameni depind de existența pădurilor.

Centru de Studii și Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică ”Acad. David Davidescu” a organizat, cu prilejul acestei sărbători internaționale, , împreună cu Direcție Silvică Prahova și Ocolul Silvic Slănic, Conferința Științifică „Contribuții privind conservarea și dezvoltarea sustenabilă a biodiversității forestiere”. 

Au fost prezentate lucrările:

  • ”Importanța pădurii în protejarea biodiversității. Specificitatea ariilor naturale protejate”. Autori: Drd. Ing. C.S. Laurențiu Ciornei, dr. ing. C.S. II Marcel Th. Paraschivescu.
  • „Rolul medicului veterinar și al inginerului silvic în prevenirea și combaterea zoonozelor  silvatice”; Autori: Dr. C.S. I George Florea Tobă, Conf.univ.dr. Gheorghe Puchianu, C.S.I. Dr.  Vasile Secașiu, Dr. George Stratulat, Avocat și Dr.med.vet. Leonard George Tobă, Drd.Ing. C.S. Laurențiu Ciornei.
  • ”Pădurea Plopeni, habitat de importanță comunitară”. Autori: Drd. Ing. C.S. Laurențiu Ciornei, Ing. George Daniel Mărtișcă dr. C.S. III Mariana Sandu, drd. C.S. III Amalia Gianina Străteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *