Schimbările climatice amenință capacitatea noastră de a asigura securitatea alimentară globală, de a eradica sărăcia și de a realiza o dezvoltare durabilă. În 2016, 31% din emisiile globale provenite din activitatea umană au provenit din sistemele agroalimentare. Aceasta include defrișarea, producția de animale, gestionarea solului și a nutrienților și pierderea și risipa de alimente. Concentrațiile tot mai mari de gaze cu efect de seră captează mai multă căldură în atmosferă, ceea ce provoacă încălzirea globală.

Schimbările climatice au impact atât direct, cât și indirect asupra sistemelor agroalimentare din cauza schimbărilor și modelelor de precipitații și temperaturilor imprevizibile, o incidență mai mare a evenimentelor meteorologice extreme și a dezastrelor cum ar fi seceta, inundațiile, focarele de dăunători și boli și acidificarea oceanelor.

FAO sprijină țările să se adapteze la schimbările climatice și să atenueze schimbările climatice prin reducerea sau prevenirea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin proiectele și programele sale și printr-o gamă largă de produse de cunoaștere. Pentru alte detalii și proiecte urmăriți:

Sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *