Organizația Națiunilor Unite a emis un avertisment cât se poate de serios referitor la consecințele încălzirii globale. Datele adunate în ultimul deceniu confirmă, fără echivoc, situația foarte gravă în care se află planeta.

Conform datelor oficiale, deceniul trecut a fost cel mai cald din istorie. În acest context, oficialii ONU au atras atenția asupra faptului că 2020 va fi încărcat de numeroase episoade de vreme extremă.

Temperaturile medii globale calculate în ultimii 5 ani (2015 – 2019) și în ultima decadă (2010 – 2019) au fost cele mai mari înregistrate vreodată, în istoria temperaturilor consemnate. Această situație a început în urmă cu aproape patru decenii. „Din anii 1980, fiecare deceniu a fost mai cald decât precedentul”, a transmis agenția ONU într-un comunicat, avertizând că „se preconizează că această tendință va continua”.

Singurul sfat dat de Organizația Națiunilor Unite a vizat emisiile de gaze de seră. Dacă acestea nu reușesc să scadă cu 7,6% în fiecare an până în 2030, va fi imposibilă limitarea creșterii temperaturii medii cu doar 1,5 grade. În teorie, există un tratat în acest sens semnat la Paris, în urmă cu mai puțin de un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *