Cel mai rar mamifer marin din lume încă mai are o șansă la supraviețuire, cu toate că mai există doar zece specimene în sălbăticie, arată un studiu genetic.

Vaquita este pe cale de dispariție, dar oamenii de știință spun că testele ADN arată faptul că populația este încă viabilă din punct de vedere genetic.
Micul marsuin argintiu trăiește doar in Golful California din Mexic. Cu toate acestea, se confruntă cu o amenințare existențială din cauza faptului că este prins în plasele pescarilor.
„Studiul nostru arata foarte clar faptul că specia are o șansă destul de mare de a evita dispariția, asta dacă o putem proteja prin eliminarea plaselor din habitatul lor”, spune dr. Jaqueline Robinson de la Universitatea California din San Francisco.
Cercetătorii au analizat mostrele de ADN luate de la exemplarele capturate intre 1985 și 2017, mamifere similare cu cele din ziua de azi. În continuare au realizat un model pe calculator pentru a prezice schimbările populației pentru următorii 50 de ani – în baza descoperirilor genetice făcute de aceștia.

Sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *