Mii de apicultori din țară și din străinătate au participat în weekend la cel mai important târg apicol din România, Sărbătoarea Mierii 2019.

Târgul a găzduit, în premieră pentru România, Conferința Internațională BeeCome, cel mai important eveniment apicol din Europa. Evenimentul s-a desfășurat, între 22-24 martie a.c., la Palatul Cultural din Blaj și a reunit specialiști de marcă din opt țări. Printre participanți s-au aflat și 50 de reprezentanți ai celor mai importante companii ambalatoare de miere din Europa (din Polonia, Franța, Romania, Germania, Spania, Israel, Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Italia, Grecia) pentru a discuta problemele și oportunitățile pieței internaționale a mierii.

Sărbătoarea Mierii a fost deschisă oficial, vineri, în cadrul unui briefing de presă la care au participat specialiști și reprezentanți ai unor instituții importante printre care Alexandru Valentin Țachianu, secretar de stat în cadrul MADR, Daciana Sârbu, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din PE, l Ioan Dîrzu, deputat și vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. De asemenea, au mai participat și invitați speciali din străinătate printre care îl amintim pe Etienne Bruneau – președintele Comisiei de Știință și Tehnologia Produselor Apicole din cadrul APIMONDIA. Organizatorii au fost reprezentați de Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, Gheorghe Valentin Rotar – primarul municipiului Blaj, Alina Varadi – coordonatorul Conferinței BeeCome (Casa BIO) și Victor Mateș – fondator Apidava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *