E primăvară, arborii au înflorit și gospodarii vor lua drumul orașelor, vor cumpăra un flacon mare cu cel mai tare insecticid că de, stropitul în floare e cheia de boltă a pomiculturii!!) și fuga, în livadă, să stârpească roiurile de insecte care pot să amenințe prunii și viitoarea producție de pălincă!

Ce nu se ia în seamă prea mult este că insecticidele reprezintă riscul cel mai mare și mai direct pentru toate insectele. Este din ce în ce mai evident că, la concentrațiile aplicate în mod obișnuit în cadrul sistemului agricol actual care utilizează intensiv produse chimice, unele insecticide produc efecte clar negative asupra unui număr imens de insecte.
Aplicarea de restricții numai în cazul culturilor care reprezintă o atracție pentru albine nu înseamnă neapărat protejarea celorlalte insecte polenizatoare de efectele pe care le au pesticidele nocive pentru albine.
Multe țări controlează strict comercializarea acestor substanțe, iar insecticidele se pot achiziționa numai pe baza unor recomandări. Noi, încă mai avem insecte, dar până când?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *