Conservarea și dezvoltarea biodiversității  agrosilvice este un program de cercetare multianual ce a fost lansat încă de la înființarea Centrului de Studii şi Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică ”Acad. David Davidescu”, în anul 2006, și vizează în mod direct elaborarea unor studii şi cercetări interdisciplinare și pluridisciplinare.

Deoarece biodiversitatea agricolă și cea zootehnică este gestionată, în mod activ, de către fermieri, cunoștințele și cultura autohtonă sunt părți integrante ale managementului biodiversității agricole, fapt pentru care conservarea biodiversității agricole în sistemele de producție este în mod inerent legată de dezvoltarea durabilă.

Activitatea de cercetare vizează conservarea și dezvoltarea biodiversității atât in situ, cât și ex situ, prin bănci de resurse genetice și biotehnologii moderne de reproducție. În acest sens, cercetătorii CSCBAS au participat la programul bilateral România – Ungaria  ce a avut drept scop realizarea unei baze de date comune și colecții de ADN pentru conservarea biodiversității animalelor de fermă.

Biodiversitatea agrosilvică este un atu important care oferă beneficii substanțiale în multe domenii diferite și există tot mai multe dovezi că diversitatea trebuie să fie un element central al dezvoltării durabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *