O echipă de cercetători ruși și japonezi au înviat celulele unui pui de mamut lânos, poreclit Yuka, într-un experiment care ar putea aduce înapoi, cândva, în viitor, animale care au dispărut deja.

Potrivit Russia Today, rămășițele mumificate ale lui Yuka au fost descoperite în 2010 în solul înghețat al Mării Laptev, unde a murit în urmă cu aproximativ 28.000 de ani.

Probele ADN au fost recoltate din celule care proveneau de la mușchii și din măduva oaselor mamutului. Iar după ce câteva doze ale nucleelor cele mai puțin afectate au fost implantate în celule de șoareci, 5 dintre aceste au arătat ”semne de activitate biologică”.
Specialiștii spun că nu trebuie să ne așteptăm prea curând să avem parte de un Jurassic Park, deoarece niciuna dintre celulele implantate nu se poate divide, ceea ce este un lucru elementar în clonarea creaturilor.

”Acest lucru sugerează faptul că, în ciuda anilor care au trecut, activitatea celulară se poate produce, iar părți din ea pot fi recreate. Este un pas semnificativ înainte pentru a-i aduce înapoi din morți pe mamuți”, a spus și Kei Miyamoto, unul dintre autorii studiului, potrivit New York Post.

Sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *