Unitatea de sprijin EIP-AGRI a demarat formarea unui grup de experți naționali din statele membre ale UE. Rolul principal al acestora este de a ajuta Unitatea de sprijin EIP-AGRI în identificarea provocărilor – cheie care să fie abordate în anumite grupuri de lucru tematice, ținându-se cont de perspectivele lor naționale sau regionale.
Pentru viitorul program de lucru, Unitatea de sprijin EIP-AGRI caută experți voluntari în următoarele domenii:

  • Agricultura regenerativă pentru sănătatea solului;
  • Asociații de cultivatori (inclusiv milpa și culturi proteice);
  • Zone montane competitive și rezistente.

Termenul limită pentru aplicații: CV-urile se trimit la focusgroup.innovation@eucapnetwork.eu până cel târziu la 29 mai 2023 (23:59 CET).Experții selectați vor primi individual informații detaliate pentru reuniunea ad-hoc a grupului național de experți.
Acest grup de experți naționali va fi înființat în colaborare cu Rețelele Rurale Naționale/Rețelele Naționale PAC și cu Punctele Naționale de Contact pentru Orizont Europa.
Prima reuniune ad-hoc a grupului de experți va avea loc pe 19 iunie 2023, în sistem online. În cadrul acesteia, se va pregăti textul apelului pentru trei grupuri focus viitoare.
De precizat că participarea la grup se face pe angajamentul voluntar al membrilor săi, iar discuțiile vor fi dinamice, interactive și se vor derula exclusiv în limba engleză.
Această colaborare va contribui la stimularea inovării și a schimbului de cunoștințe, ceea ce va conduce la dezvoltarea durabilă a zonelor rurale și a sectoarelor agricole și forestiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *