Cercetătorii angajați și cei asociați la Centrul de Studii și Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică ”Acad. David Davidescu” au celebrat astăzi Ziua Internațională Alimentației printr-o conferință științifică. Din cauza situației pandemice, evenimentul s-a desfășurat on-line, cu titlu: ”
„SECURITATEA ALIMENTARĂ ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID-19”.
Drintre comunicările prezentate amintim:
- Impactul pandemiei de COVID-19 asupra sectorului agroalimentar. Autori: CS III dr. Mariana Sandu, prof. univ. dr. Gabriel Popescu, dr. Ștefan Mantea.
- Certificarea produselor alimentare. Autori: C.S. I dr. Cristina GÂRLEA, lect. univ. dr. Iuliu Gabriel MALOȘ, lect. univ. dr. Gabriela MALOȘ.
- Fraude alimentare: Incidente globale și situații înșelătoare. Autori: CS III drd. Laurențiu Ciornei, CS II dr. Marcel Th. Paraschivescu, drd. ec. Paula Munteanu.
- Risipa alimentară și impactul pandemiei COVID-19 asupra securității alimentare. Autoare: CS III drd. Amalia Gianina Străteanu și conf. univ. dr. Simona Nicoleta Stan.
- Sunt OMG-urile o soluție pentru securitatea alimentară? Autoare: lect. univ. dr. Mădălina Andrei.
De asemenea, tot în cadrul sesiunii științifice a avut loc și o lansare de carte, ”Reconstrucție ecologică. Argumente și provocări”, autori: Gabriel Popescu, Simona Bara, Elena Preda. Volum aapărut recent la Editura ASE.