Darurile naturii pentru planeta noastră sunt milioanele de specii pe care le cunoaștem și le iubim și multe altele rămând să fie descoperite. Din nefericire, ființele umane au deranjat în mod irevocabil echilibrul naturii și, ca rezultat, lumea se confruntă cu cea mai mare rată de dispariție de când am pierit dinozaurii cu mai mult de 60 de milioane de ani în urmă. Dar, spre deosebire de soarta dinozaurilor, astăzi dispariția rapidă a speciilor din lumea noastră este rezultatul activității umane.

Distrugerea globală, fără precedent, și reducerea rapidă a populațiilor de plante și specii sălbatice sunt direct legate de cauzele determinante ale activitatii umane: schimbările climatice, defrișările, pierderea habitatelor, traficul și braconajul, agricultura nesustenabilă, poluarea și pesticidele. Impactul este foarte important.

Dacă nu acționăm acum, extincția ar putea fi “cea mai durabilă moștenire a umanității”. Iată aici câteva idei sumare despre actualul val de dispariții și informații suplimentare despre această problem. Toate lucrurile vii au o valoare intrinsecă și fiecare joacă un rol unic în complexitatea vieții.

Vestea bună este că rata extincțiilor poate fi totuși încetinită și multe dintre speciile noastre aflate în declin, amenințate și pe cale de dispariție se pot reface dacă acum se lucrează împreună pentru a construi o mișcare globală unificată a consumatorilor, a alegătorilor, a învațătorilor, a liderilor credinței și a oamenilor de știință, care să solicite măsuri imediate.

Rețeaua Ziua Pământului cheamă oamenii să se alăture campaniei “Protejați speciile noastre”. Obiectivele sunt:

  • Educarea și sensibilizarea cu privire la rata accelerată de dispariție a milioane de specii și la cauzele și consecințele acestui fenomen.
  • Obținerea unor politici majore victorioase care protejează grupe largi de specii, precum și speciile individuale și habitatele acestora.
  • Construirea și activarea unei o mișcari globale care să cuprinde natura și valorile ei.
  • Încurajarea de acțiuni individuale, cum ar fi adoptarea unei mâncări pe bază de plante și oprirea folosirii pesticidelor și a erbicidelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *