Cercetători de la o grădină zoologică din Marea Britanie au dat astăzi publicităţii imagini cu pangolinii giganţi, animale considerate ca fiind unele dintre cele mai traficate din întreaga lume.

Pangolinii sunt animale cu gheare şi cozi puternice, precum şi solzi care le oferă o armură protectoare.

„Fără pangolini giganţi în grădini zoologice sau în parcurile de safari din întreaga lume, eforturile noastre de conservare trebuie să se axeze pe salvarea celor din sălbăticie”, a afirmat Stuart Nixon, cercetător şi conducătorul programelor pe zona Africii din cadrul Chester Zoo. Potrivit acestuia, lupta în apărarea verigii de biodiversitate trebuie să fie și împotriva „reţelelor criminale care valorifică pangolinii morţi, tocmai pentru a salva această specie şi a-i proteja cât mai bine în viitor”.

Imaginile au fost înregistrate de camere cu senzori de mişcare instalate de echipa cercetătorului britanic în Ziwa Rhino Sanctuary din Uganda, în estul Africii, unde pangolinii giganţi, ameninţaţi de un braconaj în creştere, trăiesc alături de rinicerii protejaţi.

În Africa există patru specii de pangolini, cei mai mulți fiind giganţi. Un astfel de exemplar poate ajunge la o lungime de 1,5 m şi o greutate de 35 kg.

Animale protejate de lege din 2016, pangolinii sunt creaturi lipsite de dinţi, au limbi foarte lungi şi se hrănesc cu furnici. Sunt vânaţi pentru carnea lor, considerată foarte benefică pentru oamenii bolnavi, precum şi pentru solzii bogaţi în cheratină, utilizată des în medicina tradiţională chineză pentru o serie de afecţiuni, precum artrită.

Autorităţile malaeziene au anunţat recent că în urma unor razii au confiscat 30 de tone de solzi de pangolin şi au descoperit congelate 1.800 carcase de pangolini, alţi 572 de pangolini congelaţi integral, precum şi 61 de pangolini care trăiau în cuşti. Este considerată cea mai importantă captură realizată până acum în Malaezia, valorând două milioane de dolari.

Sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *